Monday, 12 December 2011

kawan lama

THEY ARE THE GREATEST GIFT
















sometimes bila kita dah maju ke depan, kita kadangkadang ,

terlupa, sengaja lupa , takpun dilupakan .


bila kita dah masuk and migrate kat tempat lain , ramai orang kita jumpa, banyak ragam kita tengok .
migrating means kita kena, harus, pasti , wajib cari kawan dan berkawan .

tapi

bila dah syiokk sangat berkawan , yang lama kadangkadang dilupakan .
sebab mereka pun macam kita jugakk lahh kan .

tapi bila pusingpusingpusing , kadangkadang yang baru tak sebest yang lama ,
and walaupun yang baru tu best pun , best diaorang tak macam yang lama .
satu kepala dorang tuh tak sama macam yang lama . 


haha
macammacam lama dah aku sebut , penat pulak 


bila lepak dengan kawan lama , lagilagi kawan baik lama 
best dia , lagi best dari tidur empat-puluh-hari-empat-puluh-malam


cerita dia, takkan habis empat-puluh-tahun
and sedarsedar , masingmasing dah besar panjang 
sorang tu dah ada pakwe lah , sorang tu nak kahwinlah , beranaklah ,
cerai kawin cerai kawin lha , bagai lha


dorang pon macammacam dah berubah ,
 dari perangai budak yang sedut balik hingus ke dalam, 
sampai lah dorang dah reti lap hingus pakai tisu .
huh, rindu time tuh .


bila pikir pikir balik , kawan dulu sampai lah sekarang yang aku paling suka nak share cerita ,
kawan lama .


yupp, dengan dorang , apapun layan .
lepak tepi longkang pun layan .
actually , aku layan lepak ngan semua kawankawan aku .
tapi feel dia lain sikit .

kawan baik lama and yang baru , berbeza .
therefore, korang , janganlah lupa kawankawan lama korang , lagilagi bestfriend .
mesti diaorang teruja giler nak lepak ngan korang kan .


so, sometimes, we have to turn back and just look

kawankawan lama yang mematangkan kita sampai apa kita sekarang ;D
rindu korang !

No comments:

Post a Comment