Saturday, 26 November 2011

mood : JAMBORI

ooo , Jambori ..
jambori , jambori ..
(haha, lagu yang paling aku anti time jambori , skang macam bez pulak dahh kan ? )




okay , fyi , aku pergi INTERNATIONAL SCOUT JAMBOREE 2011 at KUALA TERENGGANU ;D
19th - 25th NOv wehhh .


tyme orang duk seboksebokk berjoli sakan packing barang , tyme tulahh , aku ngan 34 lagi makhluk Allah gerak g Terengganu . yayy ~.~"
dah takde masa nak nyesal dahh , meme aku hokk nokk gi weaa .



tapi kitaorang gerak awal lahh ,
(pengetua nak kitaorang attend PERASMIAN !! )
17th lahh kalo takk silap
(memangg takk silap pon )



1st macam nyesal ahh en , yelahh , dua hari dua malam duduk tercongok cari lipan kat tanah , haih ~
ape ke hal lahh , nasib baek toilet die hamekk kaw , besooo nak mampuih , bole bawak gajah mandi , haha .
japjapjap, lupa pulak nak story pasal kem dia .
kem dia dekat ngan pantai + airport . kirenye kitaorang nye campsite ni macam HOLIDAY lah konon ..
campsite ni memang khas dibina , dicipta, direka untuk PENGAKAP je .
sape2 yang murtad krs ke ape ke nak masuk pon boleh ;)
campsite die luas weh ! boleh buad kenduri kahwin 20 000 orang ahh agakagak .



1st day time sampai uhh , perghh , siap boleh golekgolek lagi tengahtengah tu .
yelahh, marhaenmarhaen semua takk jejak tanah kat situ lagi .
boleh bentang tikar , bentang carpet (azman lahh , cerdik gilaa bawak carpet, kitaorang lahh duk mnumpang )
sambil tu baringbaring tengok bintang .
pastu maen game goreng pisang , kena jogetlah , nyanyi lah , macammacam lahh~



start hari sabtu , semua bintang boleh tengok tapi takde lah golekgolek buad freestyle atas tanah tu .
khemah pulak alahaii , dah macam rumah setinggan je . dekat giler babe .
yelah , dah nama pun 10 000 ornag attend kan ? kalau aku booking sorangsorang laen lah kan .
tapi takpe , hidup mesti diteruskan ! *tetibe semangat sorangsorang




start tu , dah mula rasa seronok dah , aktiviti pon bez lah jugak . enjoy lah .
ni 1st time dalam 16 tahun aku hirup O2 , pergi jamboree ni wea .
aku rasa excited ah skit en . ingatkan macam camping yang rushing2 aku selalu pergi tuhh .
tapi..







ni..



























BEST GILA !!!!



haha, best lahh .
malammalam macam party je aku tengok . tapi lagu wajib dengar , lagu JAMBORI lahh .
bernanah telinga dengar , boleh mati wea .
everynight ada malam kebudayaan dari setiap negeri and negara .
japjapjap , ada 20 negara aww .
Indonesia, Singapore, Brunei, Kazakhstan, Egypt, Sri Lanka, Cambodia, Kemboja, Maldeves, Thailand, Phillipines
tu je lah yang ingat , yang lain lupa lahh . almaklumlah tyme kecikkecik tertelan semut . tak ingat lah pulak tertelan berapa ekor .

yang paling sporting Kazakhstan lahh . Cambodia pon sama .
Indonesia paling major lahh , banyak pulakk daerah dorang yang berhijrah .
dah lahh Indonesia kalah time lawan ngan Malaysia . tapi nasib baek lah takdee isu kepuakan mahupun warganegara samada yang masih hidup walaupun yang telah tiada dengan isu malaysia menang bola sepak ni . dorang terdiam agaknya lah kita dah menang , huhu, puas hati denn ..


mamat terengganu ni hensem gak en ? major lah , awekawek ganu pun lawalawa ;)


kalau nak cerita pasal bende alahh ni memang panjang berjela lahh , nanti lah sambung kan .
still in Jambori mood lahh . ni pengalaman yang bez lah bagi aku .
bagi manusiamanusia laen yang join jambori sekali taktauulahh , lantak p ahh depaaa .

No comments:

Post a Comment