Tuesday, 22 March 2011

Putih ke Biru ke Coklat ke Kurang Kaler ?

Tu merupakan title yang agak lawak bagi aku . bunyi macam tak puas hati je kan ? sila bertenang, aku bukan nak lempang mahupun menampar mana mana jejaka mahupun gadis serta mak atau pak orang disini . bak kata john Travolta or sape sape yang berkenaan, “not my style” . huhu . sila jangan saman aku mahupun mencaci maki hamun sesuka hati singa kejar kuda belang . okay ? mari ber-chill-chill-an minum air kosong.



Entri ni memang rasa macam sedap pulak . teringat kat chocolate MILKY BAR . yang biru tu blueberry lah kot . NyamNyamNyam .  okay, apa yang putih, hitam, biru , coklat ? apa lagi kalau bukan, warna kalianKalian . ya, bukan kaler baju mahupun seluar dalam korang . tapi warna kulit korang aka skin tone . korang warna apa ?



kalau korang kulit putih melepak macam sesiapa yang berkulit putih , sila tonggek kan bontot , biar Nampak hot and sexy ngan spicy sikit . tonggek skit je eh, jangan lebih lebih pulak . kang aku kena tangkap sebab suruh korang buat benda 18sx pulak , haih . tak sanggup eden menanggungnya . yang kulit putih , anda comel .



siapa pulak yang kurang kaler ? aku dengan bangganya angkat tangan kanan aku sambil terlompat-lompat macam beruk excited dapat makan pisang tepi jalan masa aku angkat tangan bila ustazah Tanya soalan agama pasal kerajaan khulafa ar-rasyidin . ceh, poyo pulakk, mana ada ustazah Tanya pun .okay, kurang kaler ni aku maksudkan yang tak berapa nak putih and tak berapa nak hitam . ni kiranya atas borderline lah, tengah-tengah . aku punya kaler memang cukupCukup zat kaler je . haaa, bagi yang kurang kaler, korang sememangnya comel macam aku sebab kita sama kaler kan ? I likeee . kita ada hormone yang centre lah, tak berat sebelah, haha



sekarang, siapa yang memang colourless, haaaaa ?? haih , sebok pulak si Edward Cullen nak angkat tangan . dah dah , kau memang colourless . colourless ni kiranya macam ni lah . putih melepak macam hantu cina ngan gelap gila macam papan blackboard . baik korang angkat kaki pulak . baru seksa aku tengok . colourless ni bukannya tak bagus, memang bagus lah . orang tak dapat detect dia, macam binatang yang tukar tukar kaler kulit tu haaa, apa eh nama dia ? tiba tiba macam terlupa pulak . haih, takpe lah, kira halalan toyyibah je ahh .



betul ke semua orang yang white skin tone dia lawa and cute? Yelah, dah putih kan ? malam malam buta pun orang Nampak . asal putih je mesti lawa and hensem kan ? macam mat salleh lah katakan . betul ke tu semua ? fakta ke ? maybe ye lah kot .* ni bukan statement takpuas hati, harap maklum .



bagi yang kurang kaler macam aku ni haaa, memang burukk rupa kah ktorang ? ktorang dapat zat seimbang tau . so, bagi aku, ada jugak orang yang sekaler ngan aku ni yang comel comel . Cuma itu lah, zat putih ngan zat coklat sama balance je . bagi yang colourless pulak, tiada rupakah mereka ? aku rasa ni fact yang terpelencong jauh ke selat sundra lah . SALAH . dorang-dorang yang colourless ni sebenarnya , ada yang lagi comel dari yang white skin tone . Cuma nasib diaorang macam tu . itu lah dia , kita manusia ada kelebihan and kekurangan kan ? jangan kau rasa kau over sudah lah kan . yang penting kita syukur dengan skin colour kita . nanti , kau takde langsung skin colour, jadi invisible man , kau nak ?  boleh kacau makcik jual goreng pisang tu , aww aww, I likeee 



ni semua statement jujur dari hati , tiada kaitan ngan hati korang sebab semuanya datang dari hati aku . kalau korang terasa macam feeling yang takk best bila baca, lantak korang lah . =D