Saturday, 22 August 2015

HELLO ?


Assalamualaikum and Hello ,


I checked my last post was on 2012 so yeah. It was my 'diary' before but yeah. People changed.
SO here I am writing.



Okay Hi.
Haritu my friend told me that 'sekarang kan tengah cuti, Kak Ngah tulislah blog.'
Disebabkan dia syahdu tengok aku mereput keseorangan selama 3 bulan ni but then aku macam eeee malas lah.



Akhirnya, hasil pereputan yang menyebabkan cendawan tumbuh melata dengan jayanya,
so aku pun decide, why not ~



Maybe aku boleh share life experience aku.
Bagi adik-adik nak tulis borang UPU ke ,
Bagi adik-adik yang nak ambil tahu pasal Law UKM ke kan
Bagi adik-adik yang nak tahu tips langgar bahu kat universiti ke kan
Mungkin berguna siapa tahu !



Myb I can give my 2 cents on some issues kan, maybe

So doakan lah aku tak hangat-hangat tahi ayam dan sentiasa istiqamah :)


Wednesday, 31 October 2012

Restu Ilmu .



So, sekarang tengah tengok cerita Julia and curi masa sikit . Lepasni nak sambung study . 4 days left sebelum aku nak perah segala yang ada dalam kepala hotak aku ni haa .


31.10.2012


Tadi ada Majlis Restu Ilmu and terkezutt aku nyah sebab takde setitisss air mata yang berharga ni mengalir . Aku pun tak tahu kenapa lah . Maybe sebab aku taknak flashback all the memories . Aku taknak sedih . Bila Fiqri cakap pasal memories semua sumpah sebak weh , tapi aku ni jenis air mata mahal . heee :D

Btw , memang terkejut ahh segala beruk . Sebab ? Muadzin Kamal menangis . Haziq Safri menangis . Iman Johan menangis . Datu Wan menangis . Ini luar biasa . Yang paling aku tak sangka is Muadzin . Aku nampak dia menangis tiga kali okay I repeat tiga kali depan mata aku . Muka macam baby tak dapat mainan pun ada . Macam kena tolak jatuh buai pun ada . Kesiannya tengok , macam baby . Tak sangka ego setinggi Everest pun menangis . Aku tau kau rindu aku nanti kan Mojin :)



 Syamirul menangis tapi tu perkara biasa :)


Now , aku tak fikir sangat pasal SPM sebab aku tahu it will come and it will end .
Aku cuma fikir rindunya segala memories aku . Rindu sangat . Sangat .

Guys , I lapp youuu muchmuch sampai tak terdaya nak lap :')



Thursday, 10 May 2012

# short post



okay , eventually memang dah nampak dah sarang cik lelabah kat blog aku ni .
beranak pinak dah ouh . dulu anakanak dia kecikkecik je lagi .
sekarang siap produce cucu ahh pulak . produktif nya lahh .



anyway , takde ape pun nak nag sampai lenguhlenguh jari jemari ni haa .
just nak cakap yang aku tengah exam , ngahahaha .
paper chemistry bapak ahh kejam , taknak langsung tolong aku .
dia suka agaknya tengok muka aku blur nak jawab dia .
tak baik sungguh , rasa nak sepaksepak lajulaju je .



nanti lah nag lamalama , nak karaoeke kejap .
BYE




Thursday, 22 December 2011

saya suka awak .












awak cakap awak suka saya .
saya cakap saya suka awak .




awak suka sebab awak tak bertepuk sebelah tangan .
saya pun happy sebab rupanya tangan kita bertepuk sama-sama . hee ~






kita texting dan texting .
lepas awak confess kat saya , awak jarang text saya .
maybe sebab awak tak tahu nak cakap apa kot .
tapi saya selalu tunggu awak text .
saya tahu awak bukan boyfriend mahupun bodyguard saya .




saya baru kenal awak , awak pun baru kenal saya .
tapi entah macam mana saya suka awak dan sebaliknya .






tapi sampai sekarang ..
saya tengok , awak macam tak sungguh je .
mungkin perasaan saya , tapi kan, entah lah .





bila saya saja buatbuat merajuk kat benda yang saya tahu benda kecil je ,
awak macam ambil ringan , awak anggap benda tu takde apa,
padahal saya saja nak test awak .






ni buktikan yang awak tak faham perasaan saya and awak tak boleh nak faham saya ,
tapi takpe , kita bukan ada apa-apa pun ,
nasib baik awak tak jadi boyfriend saya ,
kalau macamni lah awak layan saya ,
mahu saya makan dalam tiga-puluh-lima bulan .







saya bukan apa, , 
saya nak orang ambil kisah hidup saya ,
tak banyak saya minta , tapi bukanlah jadi busy body .




saya tahu saya tak perfect, awak pun sama ,
nanti bila dah ada hubungan sikit ,
bila appearance saya mula berubah macam katak puru ,
awak pergi macam tu tinggal kan saya ,
sebab tu saya paling takut benda ni ,
saya taknak benda ni jadi .





sebenarnya saya takut nak sayang orang ,
saya paling takut patah hati .







sebab tu saya susah nak suka orang ,
saya bukan cerewet , tapi saya memilih ,
saya pilih orang yang betulbetul ambil kisah 






saya bukan nak yang perfectionist ,
kalau boleh saya nak orang yang sempoi , sporting and caring je ,
paling penting dia kena faham saya .
saya bukan minta banyak pun .




saya harap awak faham macam mana rindunya saya bila awak cakap awak nak pergi .
saya rasa nak nangis bila fikir saya tak text awak untuk beberapa hari .
mungkin awak pergi , lepastu awak lupakan saya .





dalam dunia ni kan macammacam jenis lelaki .



saya akan start lupakan awak sebab saya tahu benda ni takkan ke mana .





selamat tinggal awak  = ')

Monday, 12 December 2011

kawan lama

THEY ARE THE GREATEST GIFT
















sometimes bila kita dah maju ke depan, kita kadangkadang ,

terlupa, sengaja lupa , takpun dilupakan .


bila kita dah masuk and migrate kat tempat lain , ramai orang kita jumpa, banyak ragam kita tengok .
migrating means kita kena, harus, pasti , wajib cari kawan dan berkawan .

tapi

bila dah syiokk sangat berkawan , yang lama kadangkadang dilupakan .
sebab mereka pun macam kita jugakk lahh kan .

tapi bila pusingpusingpusing , kadangkadang yang baru tak sebest yang lama ,
and walaupun yang baru tu best pun , best diaorang tak macam yang lama .
satu kepala dorang tuh tak sama macam yang lama . 


haha
macammacam lama dah aku sebut , penat pulak 


bila lepak dengan kawan lama , lagilagi kawan baik lama 
best dia , lagi best dari tidur empat-puluh-hari-empat-puluh-malam


cerita dia, takkan habis empat-puluh-tahun
and sedarsedar , masingmasing dah besar panjang 
sorang tu dah ada pakwe lah , sorang tu nak kahwinlah , beranaklah ,
cerai kawin cerai kawin lha , bagai lha


dorang pon macammacam dah berubah ,
 dari perangai budak yang sedut balik hingus ke dalam, 
sampai lah dorang dah reti lap hingus pakai tisu .
huh, rindu time tuh .


bila pikir pikir balik , kawan dulu sampai lah sekarang yang aku paling suka nak share cerita ,
kawan lama .


yupp, dengan dorang , apapun layan .
lepak tepi longkang pun layan .
actually , aku layan lepak ngan semua kawankawan aku .
tapi feel dia lain sikit .

kawan baik lama and yang baru , berbeza .
therefore, korang , janganlah lupa kawankawan lama korang , lagilagi bestfriend .
mesti diaorang teruja giler nak lepak ngan korang kan .


so, sometimes, we have to turn back and just look

kawankawan lama yang mematangkan kita sampai apa kita sekarang ;D
rindu korang !

Friday, 2 December 2011

worst day

TODAY IS ONE OF MY WORST DAY !
*means ada yang laen yang worst jugakk , mybe lagy worst kot !




Let's begin MY story .



alkisah pada jam 2.13 petang ,
si kawan ini mengajak diriku keluar ,
baiklah .
grungrenggrunggreng .
set , McD Damansara !!




jam 3.13 petang ,
bersiapsiap pakai underwear bagai sambil chatting ,
3.30 bergerak meninggalkan facebook ,
3.35 bergerak menuju kereta dan whosshhh ,
tiba di mcD .






tunggu, text, tunggu , text, tunggu , text dan text dan tunggu .
dan
tunggu lagi , text lagi , tunggu lagi  , text lagi, tunggu lagi , text lagi dan text lagi  dan tunggu lagi .






call masukk !



blahblahblahblahblahblahblahblahblahblahblah
*sambil keluar mcD 







wow , beznye , i salah mcD youhhhhh !!!




i mean , kami salah , ini salah kami .
bukan pekerja mcD mahupun orangorang yang bergelak ketawa di mcd .
mereka tidak berdosa !
-.-''





aku dengan badak yang slumber jalan sampai shell ,
mcd si kawan ni pon sebelah shell .




apa kes mcD nak buat semua branch dia dekat shell ?
kan aku dah malu , kan kan .



dah laa lama nak mampuih aku duduk buat muka bodoh sorangsorangg .
lepastu kuar takkan kembali pulakk tuhh .



tak pergi order apa pun ,
haishh , malumalumalu .
ramai pulakk tuh .




konon sambil cakap tepon , aku blah laaaaa , KONON je lahh .



lepastu call mak aku suh amek kat shell .
berpeluh gak lah sambil tunggu mak aku nak datang ,



si abang burger pulak asyik usha je .
ntahntah die ingt ape ntah kan .
macam kena tinggal balak tepi jalan je . kehkehkeh .




takpee, life must go on .
aku rasa nak penumbuk maut kawan aku tuh .



sri damansara ngan damansara damai , kan jauh tuuu ?


ape benda entah -.-







haaaa, ni lahh shell tu , bayangkan , aku yang dah penat meleleh air mata air tunggu kat sini , sorangsorang !!




MCD , SEMUA SALAH KAU .
LAGILAGI SEBELAH SHELL !





kau tau tak bangla kat shell tu asyik pandang aku ,
haaaaaaa ,
aku rasa nak lempang kirikanankanankiri je , haih .





xoxo,


NO VAMPIRE ALLOWED



Wednesday, 30 November 2011

kisahDongeng !




well, aku agree sesangat lah ngan lirik ni .
do human being sekarang ni , accept people by the way they are or by appearance huh ?


*musykill satttt






disebabkan beberapa human being ni , ramai orang yang rasa dirinya tak sempurna ,


rasa down..
takde keyakinan diri ..
feeling pathetic ..



bukan tak bagus dorang nak ubah diri dorang yang terkurang tu , tapi kan ,
KALAU lahh kan
KALAU lahh ......






can you guys accept all these people just the way they are ?


bolehh tak ?



yang gemuk mesti kurus ke ?
yang tak cantikk mesti pakai botox lapan-puloh-lima-dos ke ?




apa kata, accept !
belajar terima..

dengan seadanya .


kau tak boleh nak harapkan frog prince jadi prince , kan ?
in fairytale boleh lah jadi , in real life ?
adaa ?


people, bukak hati , jangan bukak mata je , okay ?